Proefversies van betaalde abonnementen

In dit help-artikel

Ontdek hoe je een proefversie van de betaalde abonnementen van Notion kunt gebruiken.


We bieden proefversies van het Business-abonnement aan voor teams die met Notion aan de slag gaan. Als je nieuw bent bij Notion, kun je een proefversie van het Business-abonnement starten wanneer je je workspace aanmaakt.

Als je vanuit het Gratis abonnement een proefversie start, vragen we je meestal een betaalmethode toe te voegen. De meeste proefversies duren 14 of 30 dagen, afhankelijk van het aanbod. Na afloop van je proefversie gaat je workspace automatisch over op het betaalde Business-abonnement, tenzij je vóór die tijd annuleert. Staat er dan geen betaalmethode geregistreerd? Dan vragen we je om de upgrade te bevestigen. Via Instellingen → Facturering zie je hoeveel dagen je proefversie nog duurt en kun je deze op elk moment annuleren.

Tijdens een proefversie van het Business-abonnement heb je toegang tot alle functies in het Business-abonnement, waaronder:

  • Notion AI, inclusief AI-vergadernotities, Researchmodus, Notion AI-connectors en meer

  • Geverifieerde pagina's

  • Privé-teamspaces

  • SAML SSO

  • Premium-koppelingen

Voor een volledig overzicht van de functies die bij het Business-abonnement horen, kun je onze prijspagina → raadplegen

Proefversies van het Business-abonnement zijn alleen beschikbaar voor teams die een professioneel domein gebruiken en nog geen Business- of Enterprise-abonnement hebben. Als je een educatief of persoonlijk domein gebruikt, komt je team niet in aanmerking en moet je een nieuwe workspace instellen met een professioneel domein om toegang te krijgen tot dit aanbod.

Je moet ook de web- of desktop-app van Notion gebruiken om de proefversie te starten.

Je kunt op elk gewenst moment tijdens je proefversie upgraden:

  1. Ga naar Instellingen → facturering.

  2. Selecteer Proefversie beheren.

  3. Kies voor upgraden.

Als je nog geen betaalmethode hebt toegevoegd, vragen we je er een in te voeren. Je betaalde abonnement gaat in zodra je de upgrade bevestigt.

Als je proefversie automatisch overgaat in het Business-abonnement, zie je onder Proefversie beheren de datum en het geschatte bedrag dat je betaalt, in plaats van een optie om te upgraden. Je hoeft niets te doen om Business te blijven gebruiken.

Je kunt je proefversie op elk moment annuleren. Had je al een betaald abonnement toen je de proefversie startte? Dan stopt de proefversie meteen en ga je terug naar dat abonnement. Ben je de proefversie vanuit het Gratis abonnement gestart? Dan kun je de functies van het Business-abonnement blijven gebruiken tot je proefversie afloopt. Daarna ga je terug naar het Gratis abonnement en verlies je de toegang tot functies die alleen bij het Business-abonnement horen.

Lees meer over wat er gebeurt als je je abonnement downgradet →

Je moet eigenaar van de workspace zijn om de factureringsinstellingen te kunnen zien. Zo annuleer je je proefversie:

  1. Ga naar Instellingen → Facturering.

  2. Selecteer Proefversie beheren naast Business-proefversie.

  3. Selecteer Proefversie annuleren.

  4. Bekijk welke functies je kwijtraakt en bevestig je annulering.

Zie je een banner over een geplande wijziging van je abonnement? Dan staat je annulering al gepland. Je kunt die via de banner ongedaan maken. Lukt het niet om je proefversie te annuleren? Dan kun je contact opnemen met support voor hulp.

Zie je Facturering niet in de instellingen? Vraag dan een eigenaar van de workspace om de proefversie te annuleren.

Als er een betaalmethode voor je workspace is opgeslagen, gaat je Business-abonnement automatisch in zodra je proefversie afloopt.

Dit geldt ook voor de meeste proefversies die je vanuit het Plus-abonnement start. Als je proefversie afloopt, gaat je workspace automatisch over op het Business-abonnement. Je gaat hiermee akkoord voordat je proefversie begint, dus je komt niet voor onverwachte kosten te staan. Wil je niet doorgaan? Annuleer dan voordat je proefversie afloopt.

Als er geen betaalmethode is opgeslagen, word je gevraagd om je upgrade naar het Business-abonnement te bevestigen aan het einde van je proefperiode.


Geef feedback

Was deze bron nuttig?


Powered by Fruition